Maak je collega’s fitter en gemotiveerder!

Wat is Fitdesk Online?

Door Corona moesten we noodgedwongen op de kar van online trainingen springen. Fitdesk Online is ontsproten uit de feedback die we kregen op onze eerste Facebook livesessies en online trainingsschema’s.

Op basis van deze feedback werden we hier gaandeweg beter in. Zo ontdekten we dat de online schema’s niet zo goed werkten omdat mensen het moeilijk vinden dit vol te houden zonder iemand naast hun die hen motiveert. We schakelden daarom over op Zoom calls waar deelnemers zowel ons als elkaar konden zien. Op die manier weet je dat er ook anderen aan het werken zijn en zal je ook zelf je beste beentje voorzetten.

Zijn jouw collega’s vergroeid met hun bureaustoel?
 • Wij rechten hun ruggen, verminderen de spanning in nek en schouders.
 • We geven energie.
 • Mensen aanzetten tot bewegen is niet altijd een evidentie. Wij vergroten echter de slaagkansen om jouw collega’s aan te zetten tot bewegen.

Geraak je echter gedurende langere tijd niet van je bureau weg dan raden we je aan om zeker dit artikel (inclusief video) te bekijken waarin we het belang van de ideale zithouding bespreken.

Welke resultaten mag je verwachten van Fitdesk Online?
 • Geëngageerde medewerkers die gelukkig zijn dat dit tijdens de werkuren. Door een stukje werktijd te vervangen door een aangename pauze resulteert dit sowieso in een betere focus achteraf.
 • Verbeteren van de teamspirit door te connecteren met je collega’s op een ontspannen manier.
 • Burn-out en fysieke klachten zijn de grootste redenen voor uitval. Met Fitdesk Online gaan we dit tegen.

Trace partnership met B-Tonic : welzijn trajecten

Omdat wij met TRACE ook geloven in een holistische aanpak het welzijn, hebben wij eens partnership met B-Tonic, een organisatie dat helpt om welzijn op het werk te verhogen. Zo zijn er enkele welzijn trajecten uitgewerkt waarbij TRACE aanwezig is met de Fitdesk online sessies.
Heb je interesse in één van de trajecten? Via volgende code krijg je 10% korting – TRACE-AXMWP –

 • In 100 dagen naar een energieke werkvloer
  Dit kant-en-klaar online leerplatform met hybride activiteiten helpt jou en je medewerkers om energieker te leven en te werken, waardoor er een betere sfeer ontstaat en een hogere productiviteit.
 • Gezond eten en bewegen
  Dit programma is laagdrempelig en fun maar werkt ondertussen in op gedragsverandering zodat je je nieuwe eet- en beweegpatroon ook op lange termijn makkelijk volhoudt.
 • Re-boost je mentale energie
  Voldoende mentale energie en veerkracht zijn belangrijke ingrediënten van een gelukkig leven. Dit programma geeft een boost aan je psychische kracht en zorgt voor de juiste mindset om de dagdagelijkse uitdagingen beter het hoofd te bieden en in perspectief te plaatsen.

Waarom kiezen voor Trace?

We hebben reeds heel wat ervaring met online training

 • Samenwerking met FOD volksgezondheid, FOD sociale zekerheid, Riziv, Engie, KBC en ING, Randstad, meerdere gemeentediensten…
 • In de eerste lockdown hebben 1400 personen onze online beweegchallenge 3/15/30 gedownload.
 • In de 2de lockdown zijn we van start gegaan met het Fitdesk project. De FOD volksgezondheid en sociale zekerheid nam hierin het initiatief en contacteerden ons.
 • Wij beseffen dat, ongeacht je trainerskwaliteiten, de technische kant van de zaak even belangrijk is. Iemand die 2 keer verbinding verliest of het geluid niet goed hoort, haakt af. We proberen dit zo optimaal mogelijk te laten verlopen door te investeren in goed materiaal (beamer, micro, camera, ethernetkabel, snelle internetverbinding, ….).

Fitdesk Online boomt, mis dus de boot niet!

Wij verschenen met Fitdesk Online ondertussen al in de pers (lees gerust de artikels in De Tijd of Made In Oost-Vlaanderen) waardoor we de nodige tractie krijgen. Vermijd dus dat je spijt krijgt door geen deel uit te maken van onze groeiende community en win alvast de nodige informatie in:

“If sitting for prolonged periods of time can’t be avoided, upping the amount of exercise done during the day, even beyond the recommended limits, can help rebalance the scales.”

– NEW WHO guidelines

Een woordje uitleg

Wat willen we bereiken met Fitdesk Online?

English version
Een voorbeeld van enkele oefeningen die aan bod komen.

Add-on met TRACE applicatie 

Naast online sessies kan er ook gekozen wordt voor onze TRACE app als extra’tje. Investeer op deze manier nog meer in de werknemers hun gezondheid.

Voor meer informatie, neem contact op via peter@teamtrace.be

Praktisch

Wanneer?

Wil je onze Fitdesk Online sessies heel het jaar laten doorgaan of wil je het aantal sessies zelf kiezen?

Die keuze laten wij aan jou over.

Waar?

 • Vanuit je eigen thuis of je werkplek.
 • Het enige wat je nodig hebt is een matje en wat losse kledij.

Voor wie?

Fitdesk Online is gericht op werkgevers die hun medewerkers fit en gezond willen houden.

Contact

Ben je nieuwsgierig naar wat Fitdesk Online voor jullie kan betekenen? Contacteer ons via:

Nieuwsbrief

Wens je dat we je om de 3 dagen herinneren om te bewegen via een aangepaste oefening, schrijf je dan hieronder in.
1 minuut moeite die een groot verschil kan maken 😉.

Interesse?

Neem contact op via peter@teamtrace.be