De sleutel tot langer leven!

Beste sportvriend(in),

Binnenkort staat september terug voor de deur. Gedaan met het lange uitslapen en improviseren. Tijd om terug een versnelling hoger te schakelen.
Terug wat meer regelmaat, een ideaal moment om onze gewoontes terug wat meer in een keurslijf te laten lopen.
Want we geraken niet in vorm door het hard te wensen, maar wel door een structuur op te stellen waarin we consistent kunnen zijn.

We zijn ervan overtuigd dat je het grootste gezondheidseffect krijgt, door gericht te bewegen.
Ik mag dit dan wel claimen, maar wat zegt de wetenschap?

We weten ondertussen dat roken slecht is voor de gezondheid, en we weten ook dat sporten gezond is voor het lichaam. Maar in welke verhouding spreken we?
Uit studies blijkt dat rokers 40%  meer kans hebben om te overlijden in vergelijking tot niet-rokers.
In 2018 werd een grote studie in de JAMA gepubliceerd met 120.000 personen, waarin de impact van sporten werd bekeken op onze levensduur.  Aan de hand van een looptest werden de deelnemers ingedeeld volgens hun conditie (VO2 max.) in 4 groepen.
Groep 1 had een ondermaatse conditie, terwijl in groep 4 de fitste personen zaten.
De studie concludeerde dat mensen uit de minst fitte groep (percentiel 0-25) 4 keer meer kans hadden tot overlijden in vergelijking tot de fitste groep. Geen 40% verschil, zoals bij de rokers, maar dus 400%!!
Ook als we de 2de groep met de 4de groep vergelijken dan is het verschil nog steeds 200% meer kans op overlijden, als je conditie minder goed is.
Mocht je de studie eens willen nalezen, klik HIER.

Het mechanisme hiervoor kan je als volgt verklaren:

  • Een betere conditie zorgt ervoor dat we zuurstof beter kunnen rondpompen in het lichaam en dat we deze energie beter in de spieren kunnen opnemen. Hoe fitter je bent, hoe meer energie je overhoudt om de zaken te doen die je graag doet, zelfs als je favoriete activiteit shoppen is!
  • Spieren beschermen en ondersteunen het lichaam tegen impact.
  • Spieren zorgen er eveneens voor dat we metabool gezonder zijn (bv. diabetes, …) omdat deze spieren efficiënt energie consumeren.
  • Op een dieper biochemisch niveau produceert ons lichaam stoffen (cytokines) waardoor ons immuunsysteem gestimuleerd wordt en botten en spieren sterker worden.
  • Tot slot is sport één van de beste manieren om Alzheimer en dementie tegen te gaan omwille van de verbeterde doorbloeding van onze hersenen.

Het voordeel is dat je hiervoor geen doktersvoorschrift nodig hebt, er zijn geen bijwerkingen en je hoeft geen onopvouwbare bijsluiters terug in het doosje te proppen.

Kortom gebruik de maand september om terug wat gezonde gewoontes aan je dagelijkse routine toe te voegen. Je hoeft je leven geen 180° om te gooien. Zelfs de kleinste aanpassing kan al een wezenlijk verschil maken. Voor sedentaire mensen, zorgt 90 minuten sporten per week er al voor dat de kans tot overlijden met 14% afneemt! Je kan dus je levenskwaliteit al verbeteren door 1 dag per week je gsm even aan de kant te leggen ;-).

Weet je niet goed waar te beginnen en ben je op zoek naar structuur, expertise en een duwtje in de rug? Ons kickstart-programma start terug in september.

Ben je al ingeschreven voor de receptie van 25 augustus?

De 25ste augustus zitten we exact 1 jaar op onze nieuwe locatie. Dat willen we samen met de start van een nieuw seizoen met jullie vieren. We willen jullie graag ook onze nieuwe plannen voorstellen!
Jullie zijn dus allen (dus ook je partner, je trainingsbuddy, de kids) van harte welkom voor een warm hapje en een drankje.
Om een idee te krijgen van het aantal mensen die langskomen, willen we vragen om je naam achter te laten in de volgende link: klik HIER !

Kickstart start 13 september

Heb je het gevoel dat je gezondheid een stevige duw in de rug nodig heeft maar je weet niet waar starten?
Heb je de ambitie om gewicht te verliezen door te sporten?
Of heb je last van een bepaalde kwetsuur waarmee je momenteel geen weg weet? Als jij komt opdagen,
dan zorgen wij voor de resultaten!

Ons “KICKSTART YOUR HEALTH”  traject is een intensief programma dat 6 weken duurt, waarbij we de combinatie maken van krachttraining en voeding om jouw gezondheid te boosten.

Voor meer info klik HIER
Of bel ons (T: 0497 534 435), schrijf ons (peter@teamtrace.be), laat ons nog iets weten….