Challenge the status quo

“Whenever you find yourself on the side of the majority, it’s time to pause and reflect.”

Deze woorden hebben me recent aan het denken gezet en aangezet om mijn onbewuste overwegingen over onze fitnessreis uit te schrijven. Misschien is dit inzicht ook waardevol voor jou.

Vraagteken 1: Tijdstip van Aanpak in de Gezondheidszorg

“We need to stop just pulling people out of the river. We need to go upstream and find out why they are falling in,” Desmond Tutu.

In tegenstelling tot traditionele gezondheidsmodellen, die vaak pas reageren na het verschijnen van ziektes of blessures, richten wij ons op het voorkomen hiervan. In de huidige aanpak ondernemen we pas actie als het reeds te laat is. Het is een veel moeilijkere opdracht om je levenskwaliteit te behouden eens je een chronische ziekte hebt. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk je levensstijl aan te passen zodat we langer kunnen leven zonder ziekte. We hebben een proactieve aanpak nodig in plaats van een preventieve.

Vraagteken 2: De Behandelmethode

In ons #MovementFirstPrinciple benadrukken we beweging als de meest impactvolle interventie. Ons lichaam bezit de natuurlijke capaciteit om zich aan te passen aan uitdagingen en stressoren, en het enige wat het nodig heeft, is de juiste stimulans. Beweging is deze essentiële trigger. Te veel ligt de focus nu op een louter passieve en medicamenteuze behandeling. In heel wat gevallen heeft ons lichaam exact het tegenovergestelde nodig.

Vraagteken 3: De Fitnessindustrie

“We want to change the way fitness is done.”

Heel wat ketens investeren in fitnesstoestellen. Bij TRACE kiezen we voor een ander pad: we investeren in onze medewerkers in plaats van in fitnessmachines. Goed opgeleide coaches zijn essentieel voor het aanleren van bewegingsskills, zoals efficiënt heffen. Onze medewerkers motiveren, luisteren naar je lichamelijke kwaaltjes, passen je trainingsschema aan en leggen de focus op het hoe en waarom van elke beweging. We richten ons niet op geïsoleerde spieroefeningen, maar op het integreren en versterken van complete bewegingspatronen.

Vraagteken 4: Personal Training

Wij erkennen dat traditionele personal training vaak onbetaalbaar is voor velen. Daarom biedt TRACE gepersonaliseerde training in kleine groepen van drie, waardoor we zowel kwaliteit als betaalbaarheid waarborgen. Met aanvullende small group trainingen voor specifieke doelgroepen bevorderen we niet alleen de kwaliteit van onze trainingen, maar ook de sociale interactie. Samen uit je comfortzone stappen is immers aangenamer dan alleen.

Vraagteken 5: What about you?

Heb jij al vraagtekens gezet over hoe jij gezond ouder wil worden?