Hoe verlies ik zo snel mogelijk vet in 4 regels?

Wil je snel vet verliezen en vervolgens op gewicht blijven? Doe dan niet langer de gekende schema’s waar je urenlang aan een traag tempo gaat lopen. Het effect is minimaal, de frustratie omgekeerd evenredig.
Regel 1: Voeding
Als je echt lichaamsvet wil verliezen dan moet je op je voeding letten. Maak dus tijd om:

  • je boodschappenlijst samen te stellen,
  • te koken en
  • een voedingsdagboek bij te houden.

Als je hiervoor geen tijd hebt, maak dan tijd!

Regel 2: Doe grote, zware oefeningen
De beste oefeningen om vet te verliezen, zijn dezelfde voor bijna ieder doel:

  • squats: buigen door 2 benen,
  • lunges: uitvalspas, uitstappen met één been,
  • mountainclimber: vanuit pompstand één been afwisselend optrekken en
  • deadlifts: dingen opheffen vanuit een correcte heup- en rugpositie.

Het is wel belangrijk dat je deze correct uitvoert. Je traint om fitter en slanker te worden, niet om gekwetst te geraken.

Regel 3: Word sterker en krijg meer spiermassa
Veel vrouwen die dit lezen schrikken waarschijnlijk. Dit artikel gaat toch over vetverlies en niet om eruit te zien als een vrouw met opgepompte spieren?
Vele vrouwen die willen vermageren hebben een vetpercentage ergens tussen de 25% en de 30%. Dit betekent voor een vrouw veel vet meesleuren. Heb je al eens gewinkeld met 20 kilo aardappelen op je rug?
Vet verbrandt in de spier. En spieren zorgen voor extra verbranding van calorieën. Wees dus niet bang van opgepompte spieren.

Regel 4: Afterburn
In mijn opleiding leerde ik dat je meer vetten verbrandt in een lage hartslagzone. Klopt, maar dit is slechts een deel van het verhaal.

  1. Trainen in een lage harstlagzone leidt procentueel tot meer vetverbranding maar minder calorieënverbranding in totaal. Bij intervaltraining zal het percentage verbrande vetten lager liggen maar het totale aantal verbrande calorieën veel hoger. Contacteer me voor meer uitleg.
  2. De afterburn!!! Intensieve training zal ervoor zorgen dat onze verbranding langer duurt, ook al is de training al lang voorbij …. Bij een rustige cardiotraining is deze afterburn veel beperkter.

Trainen met de juiste intensiteit is dus de boodschap.

Meer info over hoe wij dit praktisch aanpakken vind je hier.