Vaderdag en zomervakantie

Vaderdag

Mijn vader is een liefhebber van geschiedenis en ondertussen is hij zelf al een stukje geschiedenis maar nog steeds alive and kicking :-). Daarom starten we deze nieuwsbrief met wat Griekse mythologie.

Tithonus smeekte de goden om onsterfelijkheid en tot zijn grote vreugde werd zijn verzoek ingewilligd. Helaas vergat hij één belangrijk detail: hij vroeg niet om eeuwige jeugd. Het gevolg was dat hij weliswaar eeuwig leefde, maar dat zijn lichaam bleef aftakelen. Hoewel dit verhaal misschien somber klinkt, dient het als een waardevolle herinnering dat we niet alleen langer wensen te leven, maar dat we ook zolang mogelijk onze vitaliteit en energie willen behouden om hiervan te genieten.

We leven in een tijd dat je kinebeurten, doktersbezoek en medicatie worden terugbetaald EENS je bent gevallen. Nochtans wordt er weinig aandacht besteed aan de oorzaak. Het verminderen van balans en spierkracht hebben ervoor gezorgd dat onze kans op vallen veel groter is geworden. Boven de 65 jaar is het trouwens de voornaamste doodsoorzaak.
Een familielid kan PLOTS een hartaanval krijgen, maar het proces waarin dit gebeurt duurt 2 decennia. We staan er niet bij stil, hoe een schijnbaar plotse gebeurtenis al vele jaren onderhuids aan de gang is. En dus wachten we vaak met de aanpak van een probleem tot het soms al te laat is. Het is eenvoudiger om gezond te blijven ZONDER beperkingen, dan om verder kwalitatief te leven MET een chronisch letsel.
Daarom is het cruciaal dat we vroeg in actie komen, zodat we langer gezond kunnen leven. Zoals John F. Kennedy ooit zei: “De beste tijd om het dak te repareren is als de zon schijnt.” Mocht onze aanpak proactiever zijn, dan zouden we er veel langer de vruchten van plukken.
Wetenschap heeft ondertussen meermaals aangetoond dat lichaamsbeweging het krachtigste medicijn is tegen een langer en gezonder leven. Door krachttraining, evenwichtsoefeningen en cardiovasculaire training te combineren, kunnen we de kwaliteit van ons leven verbeteren en onze jeugdige kracht behouden. Lichaamsbeweging stelt niet alleen de dood uit, maar voorkomt ook cognitieve en fysieke achteruitgang, beter dan welke andere interventie ook. En laten we ook de positieve invloed op ons emotioneel welzijn niet vergeten. Als we sporten, VOELEN we ons ook meestal beter.

Wacht niet op geluk, dwing het af

Blijf sterk, blijf fit!

Mijn vadre 😉

Onze vaderdag cadeau

Omdat onze moederdag zo’n succes was, gaan we hetzelfde doen voor onze sterke vaders. We geven 5 pakketten van 3 lessen ter waarde van € 66 cadeau.  De training gaat door op maandagochtend om 10 u in Zwijnaarde voor een groep die 60 jaar en ouder is. Het enige wat je moet doen, is een mailtje sturen met de boodschap “daddy strong + naam van je papa met zijn mail en telefoonnummer” naar peter@teamtrace.be.

Wat tijdens de zomermaanden?

Nu de zomer nadert, begrijpen we dat jullie waarschijnlijk allerlei plannen hebben. Desondanks willen we jullie aanmoedigen om te blijven sporten, daarom bieden we tijdens de zomervakantie 15% korting op onze 5 en 10 beurtenkaarten voor 3on1 en Small Group Training.

Voor meer info klik HIER

Save the date! 25 augustus 2023

We zitten ondertussen 1 jaar in de nieuwe locatie en dit willen we vieren op de laatste vrijdag van augustus. Dus reserveer alvast de datum in je agenda!