De 4 belangrijkste oefeningen voor thuis!

“Nutteloze kennis is kennis die niet wordt toegepast.”

We weten allemaal dat meer bewegen ons deugd zou doen maar toch komen we er niet toe. Daarom willen we jullie in deze nieuwsbrief inspireren om actie te ondernemen en correcte bewegingspatronen te integreren in jullie dagelijks leven. Hieronder vind je enkele tips en video’s om je hierbij te helpen. Klik op de oefeningen om het filmpje te zien in Youtube.

Balancing 1 leg

Naarmate we ouder verliezen we meer en meer onze balans waardoor onze kans op vallen toeneemt of het verdraaien van onze knie. We kunnen dit echter heel eenvoudig verbeteren door regelmatig op 1 been te balanceren.

Correct en regelmatig rechtstaan

Voldoende jus in benen hebben en onze techniek van zitten naar rechtstaan verbeteren kan de belasting op onze rug drastisch verminderen.

Onze schouders en nek resetten met de “no money drill”.

In deze tijden van overmatig computergebruik, zitten we als mensen vaak voorovergebogen met onze schouders naar binnen. Deze foutieve zithouding veroorzaakt vaak rug -, schouder- en nekklachten. Door af en toe eens recht te staan en de no money drill uit te voeren, resetten we ons lichaam zo dat de overbelaste spieren even ontlast worden.

Onze bovenrug rechten via de wall crawl

Continu zitten we in een geronde positie. Terwijl naar onze smartphone kijken, werken op onze laptop, … Het is belangrijk om voldoende extensie in onze bovenrug te houden. Een goeie oefening hiervoor is de wall crawl. Dit is een oefening die je zeer makkelijk kan uitvoeren tijdens het douchen of een ander rustig moment. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een wand of een muur. Je gaat als het ware met je ellebogen tegen de muur omhoogklimmen om de rug in extensie te brengen.

We hopen dat deze tips en video’s je zullen helpen om meer te bewegen en een gezondere levensstijl te creëren. Vergeet niet dat beweging niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest. Dus waar wacht je nog op? Zet die eerste stap en begin met bewegen!

Ben je 60+ en wens je een gratis proefles op maandag of donderdag om 10u of wil je starten met krachttraining op een veilige manier in een klein groepje klik dan HIER om je gratis proefles in te boeken.