Inaction is a weapon of mass destruction

Muziek kan blijven plakken zoals niets anders kan. Sommige deuntjes klinken gewoon goed, maar andere oneliners zijn levenslessen – Hari Krishna’s die je keer op keer herhaalt, tot je ze hebt geleerd. Woorden die je herhaalt als je op je tanden bijt in de lastigste momenten. “Inaction is the weapon of mass destruction” is er zo één. Het is de monsterhit van FAITHLESS en gaat over alle vormen van inactiviteit, maar voor mij gaat het over je gezondheid.

Actie kan je beoordelen als goed of slecht, inactiviteit daarentegen is de persoon die langs de kant staat en vrij lijkt van commentaar. Maar zo werkt het niet. Inactiviteit kan net zoveel schade veroorzaken als de verkeerde actie. Wat heeft het je al gekost om te wachten op het juiste moment? Hoeveel verder had je al kunnen staan als je gewoon was begonnen? We blijven nooit op dezelfde plaats, elke actie is een stap dichter of verder weg van ons doel. Niets doen is ook een actie. Het is een illusie te denken dat we op dezelfde plaats blijven. Mensen komen vaak bij ons na een drukke periode in hun leven en beseffen dat hun gezondheid er niet goed aan toe is. De realiteit is echter vaak veel slechter dan ze zich hadden voorgesteld. We beginnen vaak met eenvoudige zaken, zoals oefeningen met eigen lichaamsgewicht om vast te stellen hoe weinig belastbaar hun lichaam nog is. Inactiviteit is als de rommel in een kast die je toedoet. Wat je niet ziet, bestaat niet.

Actie en inactie zijn niet binair. Het is niet “aan” OF “uit”. Er zijn veel tussenmogelijkheden. Je hoeft je niet voor 100% in te zetten. Het is vaak interessanter om rustig te beginnen. Als je te snel begint, hou je het niet lang vol.

Je hebt veel opties, maar volgens mij zijn er 2 met meer kans op slagen: Je bent zoals 99% van de mensen en je hebt geen geduld. Je hebt de laatste 10 jaar niets gedaan, of toch wel: je bent meer gaan drinken en meer gaan eten. Een fiets heb je niet meer, maar je gaat regelmatig apero paddelen – een beetje sporten in combinatie met veel aperitief. Maar je hebt besloten om actie te ondernemen en je bent een man/vrouw van actie, of zo staat het toch op je CV. Dus is het beter om even de kanonnen boven te halen. De waterpistooltjes laten we aan de geitenwollen sokken over. Een challenge van enkele weken om niet alleen je gedrag aan te pakken, maar vooral om het verschil te voelen. Niets motiveert beter dan een tastbaar resultaat. Hou het kort, bij voorkeur niet langer dan 6 weken, want wilskracht heeft een houdbaarheidsdatum, ook die van jou. Maak jezelf geen illusies dat dit je nieuwe manier van leven is.

Het is geweldig om hard uit de startblokken te schieten, maar als je geen plan hebt voor daarna, kun je hard op de grond belanden. Na zes weken hard trainen, is het zonde om terug te keren naar af en je investeringen teniet te doen. Na deze korte, intense periode is het tijd om terug te schakelen naar de tweede versnelling en deze nieuwe levensstijl te integreren in onze aangepaste manier van leven. We kunnen niet continu gefocust zijn op onze gezondheid, want er moet ook af en toe gewerkt worden en tijd doorgebracht worden met vrienden.

Een challenge is optioneel en dient als een vliegende start, iets om je aan op te trekken, maar het uiteindelijke doel is om op lange termijn resultaten te behalen. We zijn de optelsom van onze gewoontes. Iedere ochtend eten we ongetwijfeld hetzelfde ontbijt en het moment waarop we naar snacks grijpen is waarschijnlijk heel voorspelbaar. Het avondeten sluiten we af met een dessertje en om de stress van de dag af te schudden, hebben we ook iets zoet voor in de zetel. We moeten in veel zaken verandering brengen, maar beter om te beginnen met het aanpassen van één gewoonte. Maak het jezelf belachelijk eenvoudig, iets dat echt niet kan mislukken, de kleinst mogelijke aanpassing. Vanaf nu zet je stap voor stap en begin je aan een lange reis. De vraag is niet langer of je je doel zal halen, maar wanneer. Gewoonte per gewoonte. No hurry, no pause.

Wij bieden ook zo’n challenges aan. Momenteel is er een Kickstart bezig maar je kan je alvast al inschrijven voor de andere data dit jaar…
Voor meer info klik op KICKSTART.

Kickstart getting ready for summer

Heb je het gevoel dat je gezondheid een stevige duw in de rug nodig heeft, maar je weet niet waar starten?
Heb je de ambitie om gewicht te verliezen door te sporten?
Of heb je last van een bepaalde kwetsuur waarmee je momenteel geen weg weet?

Als jij komt opdagen, dan zorgen wij voor de resultaten!

Ons “KICKSTART YOUR HEALTH”  traject is een intensief programma dat 6 weken duurt, waarbij we de combinatie maken van krachttraining en voeding om jouw gezondheid te boosten. We starten woensdag 26 april.

  • Een wekelijkse lichaamsanalyse om je vorderingen op te volgen.
  • Een voedseldagboek met dagelijkse tips en wekelijks overleg.
  • Drie trainingssessies per week.
    • 2 groepstrainingen: woensdag- en vrijdagavond om 18.30 u.
    • 1 geïndividualiseerde training in een groepje van max. 3 personen mogelijk op verschillende momenten
  • Een setting waarin we jou ondersteunen samen met mensen die een vergelijkbaar doel hebben.

Voor meer info klik HIER
Of bel ons (T: 0497 534 435), schrijf ons (peter@teamtrace.be), laat ons nog iets weten….
Nog 2 van de 8 plaatsen beschikbaar….

Momenteel zijn er 3 mannen en 3 vrouwen ingeschreven!