Nieuwe tools om onze spieren beter te doen voelen.

Als we ouder worden of als we een stevige training achter de rug hebben, dan voelt ons lichaam wel eens als een piepende kar. Eén van de beste manieren om dit te verhelpen is door je spieren te laten masseren door een kinesist. Door de druk die hij op je spieren geeft met zijn handen, verbetert de doorbloeding en komt er een chemische reactie op gang die ons herstel versnelt en de kwaliteit van onze spieren verbetert.Maar de meeste onder ons gaan pas naar de kinesist als er zich ernstige problemen voordoen. Een kinesist heeft ook maar 2 handen en beroep op een professional voor een onderhoudsbehandeling is voor de meesten onbetaalbaar.

 

 

 

Een kinesist heeft ook maar 2 handen en beroep op een professional voor een onderhoudsbehandeling is voor de meesten onbetaalbaar.

~

Komst van de foamrol

En toen…. kwamen de foamrollen. Dit zijn cilindervormige harde schuimrollen die dienst doen als een soort “poor man’s massage”. Met behulp van je lichaamsgewicht, rol je op de grond bepaalde spieren af. Door deze tool konden we een systematische wijze een massage geven aan onze spieren. De laatste jaren hebben deze foamrollen een vaste plaats gekregen bij personal trainers en atleten. Deze foamrollen zijn uiteraard niet te vergelijken met een kinesist maar ze zorgen voor een betaalbare oplossing. Prijzen voor foamrollen starten vanaf 15€.

 

Komst van de massage gun

De tijd heeft ondertussen niet stilgestaan en de markt maakt momenteel kennis met betaalbare massage guns. De eerste modellen kostten 600€ en maakten een oorverdovend lawaai. Maar de laatste jaar zijn deze enorm in kwaliteit verbeterd en is de prijs heel erg gezakt. Tegenwoordig kan je zo’n geruisloos toestel kopen voor een goeie 100€. Deze massage guns kunnen nog veel gerichter werken omdat het contactoppervlak veel kleiner is en je hoeft je ook niet meer op de grond te gaan liggen. Kortom een betaalbare meerwaarde om onze spierherstel te bevorderen en onze spierkwaliteit te verbeteren.

Wij hebben enkele massageguns uitgetest en vergeleken. Uit de test kunnen we jullie volgende kwalitatieve en betaalbare massageguns aanraden:

Bolt massage gun

Hieronder zien jullie een demonstratie van deze massagegun.