Geen fut om te lopen

We zijn allemaal maar mensen en dus hebben we allemaal wel eens een zwak momentje.

De bedoeling is om deze herkenbare situaties hier te bespreken en er strategieën voor aan te reiken om het in de toekomst een beetje beter te doen. Zodat alle kleine beetjes na verloop van tijd een groot verschil maken in hoe we ons voelen.

Gisteren gaf ik training aan Tim met wie ik 3 keer per week train. In het weekend doet hij meestal een rustige looptraining op zichzelf. Dit weekend was hij er niet in geslaagd om te gaan lopen. Hij had nochtans zijn sportkleren aangetrokken maar hij bleef het continu voor zich uitschuiven. Tot hij tot besef kwam dat hij waarschijnlijk al was thuisgeweest, mocht hij op tijd vertrokken zijn. Hij is dan ook NIET meer vertrokken.

Niet elke dag heb je de motivatie om bergen te verzetten, laat staan om uit je deur te komen. De kunst in zo’n situaties is om gewoon te vertrekken. Je mag wandelen, joggen, weer wandelen. Je mag ook na 5 min terugkeren maar je MOET starten. Niet elke training is er één om te verbeteren, met een lichte intensiteit blijf je op hetzelfde niveau, terwijl je anders een stapje had teruggezet.Iedereen heeft de ambitie om zich beter te voelen in zijn vel.

Het verschil tussen mensen die daarin slagen versus diegene bij wie dit niet lukt, is continuïteit. Geen hoge toppen maar continu kleine stapjes voorwaarts zetten.Dus de volgende keer dat je geen zin hebt, start gewoon…. je mag stoppen na 5 minuten, wandelen en opnieuw lopen maar je moet STARTEN.