Sterk is het nieuwe sexy! (2/3)

PART 2: het waarom van krachttraining en het belang van je voeding

Na het vorige artikel ben je veeeel  slimmer geworden (euhm), want je weet ondertussen  dat wondermiddelen niet werken. Na 123 failed missions, ben je klaar voor een rustige duurzame aanpak.

We weten ondertussen dat elke aanpak werkt, zolang je die maar volhoudt (langer dan 2 weken dus). In deel 1 bespraken we hoe dat korte en krachtige workouts efficiënter zijn dan vetverbrandingsloopjes en dat door aan krachttraining te doen ons rustmetabolisme een mooie boost kan krijgen. Spieren in rust verbruiken het dubbele van je vetmassa. Zelf vetmassa metaboliseert, wel aan een rustig tempo maar vetten hebben ook energie nodig…

Juist trainen zonder je voeding aan te passen, is dweilen met de kraan helemaal open.

~

Nu je spieren en vetten mogen verbranden al wat ze kunnen, slechte eetgewoontes krijg je er nooit van afgetraind. Juist trainen zonder je voeding aan te passen, is dweilen met de kraan helemaal open. Gewicht verliezen, lijkt soms heel complex maar eigenlijk is het heeeeel eenvoudig. Ongeacht het dieet, minder calorieën opnemen dan je verbruikt is de enige manier om je weegschaal in de juiste richting te doen bewegen.

Strakker, slanker, sterker

Maar krachttraining doet nog meer dan ons metabolisme verhogen, het geeft ons lichaam vorm. Een afgelijnd strak lichaam is een gespierd lichaam.
Mager met weinig spieren kan mooi zijn mits de juiste kledij maar zelden in de spiegel. Sterk en afgelijnd is in alle omstandigheden een voltreffer.
Wij focussen continu op vetpercentages maar de hoeveelheid spiermassa is minstens even belangrijk als we een gewenst resultaat in de spiegel willen zien.

Klik hier om nog meer mensen met hetzelfde gewicht te zien die er totaal anders uitzien…

 

Om het heel eenvoudig maar juist te stellen:

Gewicht veranderen op de weegschaal, doe je door op je voeding te letten. Om in deze fruitvormige massa wat meer definitie te steken, ga je de beste resultaten halen met krachttraining.Wil je eens weten hoe een goed opgebouwde krachttraining aanvoelt, probeer dan zeker eens een gratis BOOST les.

Klik hier om je in te schrijven