Bewegen tegen de coronakilo’s

De invloed van Corona op ons leven

Het coronavirus heeft ons allen beïnvloed. Reizen, buitenactiviteiten en onze  fysieke activiteit worden tot een minimum herleid. 

We bestrijden het virus zoveel mogelijk om het welzijn van de bevolking te garanderen door binnenshuis te blijven. Dit heeft als gevolg dat we meer sedentair gedrag vertonen (zoals tijd doorbrengen met schermactiviteiten: televisie, smartphone, tablet,…) en onze fysieke activiteit inperken tot kleine huishoudelijke taakjes, leidend tot een verhoogd risico op en een potentiële verergering van chronische gezondheidsproblemen.

 

 

Met krachtoefeningen, activiteiten voor evenwicht en controle, stretchoefeningen en zeker een combinatie van deze is het mogelijk om uw fitheid te behouden en zelfs te verbeteren. Dit artikel geeft volgende voorbeelden om thuis te proberen: wandelen in- en buitenshuis, boodschappen dragen, afwisselende lunges, traplopen, van zithouding naar stand en omgekeerd vanop de grond of vanop een stoel, stoel squats,  en push-ups. Bovendien biedt het internet talloze video’s die focussen op het motiveren en ondersteunen van fysieke activiteit, ten goede van uw functioneren en mentale gezondheid.

 

Enige activiteit is beter dan geen, en meer is beter dan minder

~ Dr. Steven Blair

Stel een doel voorop van dagelijks 30 minuten matige fysieke activiteit en/of 20 minuten intensieve activiteit om de 2 dagen. Idealiter is een combinatie van beide intensiteiten, aangevuld met regelmatige krachtoefeningen.

Home stay

‘Home stay’ is een fundamentele stap om de verspreiding van infecties in te perken en een halt toe te roepen. Wees u echter bewust van opkomend inactief gedrag, angst en depressie, die op hun beurt kunnen leiden naar een sedentaire levensstijl met alle chronische gezondheidsproblemen daaraan gepaard. Het behoud van fysieke activiteit en regelmatig bewegen is een cruciale strategie in een gezonde levensstijl in tijden van corona.

 

Corona online

Wij kunnen je helpen deze sendentaire levensstijl te doorbreken. Dit doen we
door jullie in beweging te houden met onze online trainingen (voor alle niveau’s).

Klik hier voor meer info.